Thursday, August 23, 2012

IT'S RAYA 2012!

Assalamualaikum =)
Hi raya ! And Bye bye Ramadhan ='(
This raya 2012 tak lah sebest mana pun. And for me, raya tahun tahun tahun tahun punya lepas, lagi best. For me, semakin meningkat umur, semakin tak best lah raya. Do you know why? Sebab time kecik kecik wa boleh main bunga api, mercun bagai. But bila dah besar, nak main pun my mom tak kasi.Kalau nak main pun just main mercun pop pop je -.-  I means takde suasana raya. Hehe! Then faktor yang seterusnya, sebab raya kali ni, my family tak buat rumah terbuka dah! I means, takde rumah terbuka macam kenduri kenduri tu.. Sedih, baru nak ajak ayul datang rumah. Then kawan kawan pun tak banyak yang ajak datang rumah. Most of them balik kampung, and if ada pun, aku pulak yang tak boleh pergi sebab takde transport and takde dekat rumah. Then if tahun tahun sebelum ni, time raya mesti ada buat BBQ, since my uncle dah meninggal, suasana nak bbq bagai dah hilang. Sob sob T_T Bytheway, aku teringin nak rasa suasana BALIK KAMPUNG! Sejak kecil lagi aku tak pernah rasa suasana balik kampung, why? Sebab tiap tiap hari aku duduk dekat kampung wa! Kahkahkah! The conclusion : Raya tahun ni memang tak best! huh!  

By the way, hari raya memang tak elok untuk kita bersedih, and we must be happy kan ? But raya kali ni, macam mana pun aku try untuk pendam rase sedih ni, mesti akan terluah jugak. Almost 3 night raya, I just cried, and thinking about my father. Yeah, I just miss him :'( Alangkah indahnye hidup kalau my dad still alive.. And how sad I am, just Allah know....

Ohya, last but not least here's some picture of hari raya :') (and also vain of me and my cousin! muahahaha)

Raya 1

Me with my anak menakan (dah rase tua dah!) ; Nadia and Nadira. They are cute right? (Rase seronok giler baju kitaorang same warna, yaiy!)
Raya ke 2+3


 
Diyanah said : I am having a sore eyes :( #duckface

Lastly , I would like to wish, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN. I am sorry if ada yang tersalah bahasa, terlanjuur perbuatan atau apa apa aje lah perbuatan yang membuatkan korang dislike and feel annoyed. I am the daughter of Ahmad Shariza Bin Sayuti memohon maaf dengan seikhlas hati terhadap semua manusia sama ada saya mengenali kalian atau tidak. Peace and take care =) 
Lots of love, Adiba Shariza 

p/s/- I feel glam with braces and being hijabista! TROLOLOLOLOLOLOLOL (well,i am sedang syoksendiri.Pardon me.) 




No comments: