Thursday, December 27, 2012

My life without social account


Assalamualaikum dunia ;)
Sedar tak sedar lagi berapa hari jek laagi sekolah dah nak buka.
Dan tahun 2012 ni akan berlalu. Kenangan pahit mahupun manis, masam mahupun masin. Semuanya akan berlalu. And aku pun makin hari dah makin malas nak berblog. Tapi even malas, teringin jugak kadang kadang nak update story even story macam bodo je kan. Kuikuikui

Next year aku Form 5. K SPM
Rasa macam sekejap je aku dah jadi seniior kepada semua budak sekolah aku. Except Form 6 lah. Haha.
Sekejap sangat. Selepas kecewa dengan result PMR. Dan kemudian berjanji yang akan lakukan yang terbaik for every exam. Terutama sekali SPM. Tuptaptuptap tahun depan dah nak SPM. Sekejappppp nyaaaaa! >.< Ya Allah ai, rasa takut gementar rilek and seronok pun ada. Semua perasaan lah ada senang cito kan. Alhamdullilah lah tahun ni aku berjaya capai apa yang aku nak. Even kalau nak tengok gred aku tak seberapa sangat. Tapi tetap bersyukur. Walaupun aku memang tak sangka sangat yang aku boleh dapat result macam tu setiap kali exam. Terima kasih.  (Ceih ayat macam poyo la pulak)

Dalam setahun ni ramai yang tanya.
-Hang ada facebook dak? Kenapa takdak?
-Mesti hidup hang macam hulu kan?
-Hang boleh hidup ka tanpa facebook twitter bagai?
-Kenapa deactive?
And macam macam lagilah soalan yang sewaktu dengannya.

Sebenarnya, at first memang sussah bila nak deactive social account ni. Rasa macam dah ketagih. Macam takboleh hidup gila lah bila tak on Facebook Twitter bagai kan. Entah kenapa, agamak nya ada dadah kot kan. Sampai kekadang aku deactive lepas beberapa minggu ke bulan ntah, aku active sesenyap balik.

Antara salah satu sebab adalah disebabkan ada ' spy ' yang ntah pape yang suka dok stalk aku then burukkan aku then cerita dekat family aku. Senang cerita family problem. K

Memang setengah orang akan cakap. Hidup hang tak bosan ke tanpa social account? Yeah well, at least hidup aku tadak la kemunculan manusia yang jenis nak batak hot, batak like, batak tweet, batak followers berlumba lumba nak jadi hot bagai kan. At least kalau bosan pun aku hidup dalam dunia yang realiti.Bukan dunia tak sedaq diri. (Takdak niat nak bagi sesiapa sakit hati, sila jangan terasa. Jika terasa padan muka :p)

Hmm.
Bila dah lama deactive social account ni barulah aku sedar yang aku bukan hidup dalam dunia yang tak reality. Dunia dalam computer. Tapi aku hidup dalam dunia yang realiti. Kadang kadang disebabkan social account mampu mengubah seseorang itu menjadi seseorang yang bukan dirinya yang sebenar.Menilai seseorang dalam dunia yang realiti  lebih baik dari menilai seseorang dalam social account.  Ye dok?

Dan aku sedar, dalam hulu balang aku tak ada social account, Got many kebaikan. Antaranya adalah, aku dapat focus study. Takdelah bila balik rumah asyik teringat "nak on facebook, nak on twitter bgai" And many more lah.

And I hope, next year akan jadi tahun yang lebih baik dari tahun ni dan tahun sebelum sebelum ni.
Segala urusan aku dipermudahkan dan semoga dapat result yang elok for me :') Aminnnn

Till then.
Maafkan salah silap aku :'\






















(poyo je semua ni)

No comments: