Saturday, January 4, 2014

DAH HABIS SEKOLAH DAHHH K



Just nice ending of 2013 and the awesome beginning of 2014. And a new url blog too.


Happy new year everyone! Today i am back to be a blogger back. After a long time missing. Haha well ya you know that i am busy studied for spm. And i am kinda lazy too to update my blog because I have my instagram account. Haha sorry guys.


Kinda miss blogging.

And right now, I am miss my school time too. Rindu gila zaman sekolah dulu. Yes i repeat. RINDU. Actually zaman sekolah paling best gila walaupun ada kenangan yang buruk yang aku terpaksa bersabar for it. ehmmmmmm---

But it is normal thingy lah kan. Lagi pun bersabar tu kan separuh daripada iman. Allah tu maha adil. Setiap perbuatan ada balasan cuma cepat atau lambat je

Rasa macam apa yang aku korbankan selama ni macam tak sia sia. Tidur lambat semata mata nak study untuk exam. Kadang kadang tidur 1 jam je sebab nak siapkan kerja khusus seni lepas tu bangun balik sebab nak pergi sekolah. Tapi trust me ye adik adik yang masih sekolah. Semua tu akan jadi kenangan yang paling best dalam hidup kita bila kita dah habis sekolah nanti. Tapi akan jadi bertambah berbaloi baloi semua pengorbanan tu if result SPM dapat elok. Gitewww. Haha


But yeah, aku pun taktahu result SPM aku dapat berapa. Aku berharap sangat result SPM aku tu dapat keputusan yang elok elok yang gempak gempak so dapat buat mama happy n melayakkan diri masuk u. Lepas tu capaikan cita cita aku jadi seorang arkitek and photographer.  InsyaAllah. Cewahhh berangan tinggi menggunung gitew. Haruslahkan. Berangan tu free ok. Mana tau kot kot berangan tu jadi kenyafaan? Heheh amin.

Now's dah 4 January 2014. Rasa macam syok je bangun awal pepagi then perati tgk budak budak g sekolah. Hahaha (padahal motip nak tunjuk diri ni dah habis sekolah lol)


And ouh ya. Aku takkan lupakan kenangan yang sedih dalam hidup aku. Aku kehilangan  my beloved tok sebelah bapa aku. Hmm. Al fatihah to him. May Allah blesse tok and tokwan and abah.

Raya tahun 2014 mesti sunyi bila raya dengan family abah. Sebab terasa kehilangan tok. Takdapat rasa rendang dendeng tok dah. Hm my favourite tuuu. Nasib baik sempat ambik resepi n try buat. Lepas ni dapat lah turun temurun kan resepi tok  :') Alhamdullillah. sebelum kematian tok aku sempat cium pipi dia n peluk. Love you tok , till jannah. InsyaAllah. Me miss you. Bila sembahyang selalu diba pakai telekung yang tok bg :')

And this year 2014. I hope Allah takkn ambik sesiapa pun family aku yang masih hidup di dunia ni. My family → my everything.

And i also hope. This year,  I will find more happiness in my life. And harap dapat result SPM yang best lah kan . Hm ngeru bila bayangkan result. Hmmm



P/s: I am still menganggur sampai sekarang. Lulz.
Forgive my error grammar in english pleaseee. Maklumlah dah lama tak sekolah. Tapi gigih nak speaking gak. Lolololol


1 comment:

Alia Laila said...

Dah habis sekolah dah k hahaha. Selamat berdebar menunggu result ;)

Eh, akak dah lama nak bagitau sebab haritu Diba tanya kan akak pakai Nikon model apa. D3100 ja. Hehe.